Jump to content

Jak Się Zminia Skina?

• You cannot reply to this topic
6 replies to this topic

#1 konam

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 2 posts

Posted 18 November 2005 - 07:31 PM

przypadkiem gdy szukałem info. o ez publish trafiłem ta etomite zainstalowałem bez problemow ale niewiem jak zminić wyglad sciągłem kilka szablonów z działu templates, czy ktos moze wie?

#2 TomaszTopa

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 39 posts

Posted 18 November 2005 - 09:08 PM

Jasne :)

Wszystkie grafiki itp. wrzucasz sobie w zasadzie w dowolny katalog w obrębie swojego serwisu.

Następnie musisz się zalogować do Managera i tam w dziale Resources odnaleźć Templates (zabij, nie pamiętam w tej chwili jak się to po polsku nazywało... Menu managera, pierwsza pozycja od góry w prawej kolumnie :)). Tam po prostu "New template" (nowy szablon?) i wklejasz kod (x)html. Wcześniej radzę popatrzeć w domyślny szablon, jak się wstawia dane zmienne fragmenty strony ([*content*], [*pagetitle*], [*longtitle*], [[MenuBuilder]] itp.)

Jak już masz dodany do bazy nowy layout, to możesz go ustawić jako domyślny dla wszystkich nowotworzonych stron. Etomite configuration -> Site Settings -> Default Template.

Ważne: strony, które zostały utworzone wcześniej, mają ustawiony domyślny szablon. Trzeba więc każdą z nich edytować i wybrać nowoutworzoną skórkę. IMHO brakuje właśnie takiej funkcji, jak "zmień ustawienia wszystkich podstron na domyślny szablon".

Hm... chyba będzie trzeba pomyśleć w wolnej chwili o kilku artykulikach dotyczących podstaw Etomite, w języku polskich oczywiście... Zobaczymy jak wyjdą przygotowania do kolokwium :)

#3 konam

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 2 posts

Posted 19 November 2005 - 01:31 AM

hmm niedziała :(

#4 onjin

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 11 posts

Posted 22 November 2005 - 10:15 AM

konam, on Nov 19 2005, 01:31 AM, said:

hmm niedziała :(

Witam.

Podeślij mi linka do skin'a, którego chcesz uruchomić.
Zobacze co mogę zrobić ;)

Pozdrawiam, Marek Wywiał.

#5 cyber

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 14 posts

Posted 09 January 2006 - 12:09 AM

mam problem z wrzuceniem skina indygo (pojawial sie na tym forum)
otoz wrzucam skina, wklejam kody i wszystko niby hula, lecz menu nie jest zintegrowane z etomite - recznie moge tylko dodawac jakies dzialy.
czy cos robie zle? czy niektore skiny tak maja?

#6 TomaszTopa

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 39 posts

Posted 09 January 2006 - 09:05 AM

Musisz zapewne dodać snippet [[MenuBuilder]] do swojego szablonu.

Etomite różni się trochę od pozostałych silników - do dowolnej skórki możesz dodawać dowolne elementy, poprzez umieszczanie w nich snippetów, np. [[MenuBuilder]] odpowiedzialny za generowanie menu

#7 cyber

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 14 posts

Posted 09 January 2006 - 08:18 PM

no problem w tym ze w szablonie nie ma zadnego snippetu dolaczonego i nie mam pojecia co z tym zrobic. szablon wyglada bardziej jak strona html :/

drugi szablon natomiast uzywa ListChildOrSibs snippetu do menu - dolaczylem go menu niby sie wyswietla ale nie moge w zaden sposob edytowac go ani dodawac dzialow

help

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users