Jump to content

[other|inne] Strefa.pl "kwasi" Etomite

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic

#1 herbi

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 7 posts

Posted 06 February 2006 - 01:19 PM

Witam wszystkich :) Etomite to moje wczorajsze odkrycie i już wiem że to jest mój cms :) Po "zabawach" z mambo, nuke i całą resztą, nareszcie widzę coś porządnego ... to pierwszy cms który mogę dostosować do layoutu mojej strony a nie odwrotnie .. i do tego darmowy.

No ale niestety, zawsze coś mi musi przypominać o tym, że moją narodową domeną jest .pl ...

- zainstalowałem 3 kopie etomite na serwerach:

1. home.pl działa i śmiga
2. nazwa.pl działa i śmiga
3. strefa.pl - klops ... będą updejtować php ale raczej to nic nie da ... jak napisał Dean na forum etomite "They are probably trying too hard to be secure..." pozostawiam to bez komentarza ...

Może ktoś z Was już "nadział" się na ten problem ?

Pozdrawiam.

Edited by herbi, 06 February 2006 - 01:21 PM.

#2 TomaszTopa

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 39 posts

Posted 06 February 2006 - 01:43 PM

herbi, on Feb 6 2006, 01:19 PM, said:

1. home.pl działa i śmiga
2. nazwa.pl działa i śmiga
3. strefa.pl - klops ... będą updejtować php ale raczej to nic nie da ... jak napisał Dean na forum etomite "They are probably trying too hard to be secure..." pozostawiam to bez komentarza ...

A możesz podać, który pakiet hostingowy na strefie posiadasz? Ew. jeśli masz taką możliwość, podaj wersje PHP i MySQL, bo widzę, że nie jest to podane nigdzie w pomocy. I najważniejsze: jaki to jest błąd?

Wiem, że rzeczą conajmniej dziwną jest to, że w okresie testowym przy PHP i MySQL jest taka głupia wzmianka: "Usługa niedostępna w okresie testowym, odblokowywana po dokonaniu opłaty abonamentowej."

"Trying too hard to be secure" to mało powiedziane. Chciałbym wiedzieć, jak można przetestować konto, mając zablokowane podstawowe funkcje. To jak dać samochód na jazdę próbną z zastrzeżeniem, że działa tylko pierwszy bieg, a pozostałe będą dostępne po zakupie samochodu...

Osobiście mam przetestowane działanie Etomite na eHost.pl i AVX hosting. Na tym ostatnim mam kilka kont i chwale sobie bardzo.

#3 herbi

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 7 posts

Posted 06 February 2006 - 02:05 PM

Nie napisałem że mam konto testowe, mam tam kilkanaście wykupionych pakietów i nie działa niezależnie od wersji.

php 4.2.2 podnoszą na "specjalne życzenie" do 4.3 :lol: mysql to coś ponad 4

błąd to :

Warning: Failed opening 'quotes_stripper.inc.php' for inclusion (include_path='.') in /eto/manager/index.php on line 62

Warning: Failed opening 'config.inc.php' for inclusion (include_path='.') in /eto/manager/index.php on line 99
Failed to create the database connection!

w 6.0 pojawia się przy wywołaniu managera a w wer. 0.6.1 dodatkowo nie wyświetla się głÃ³wna strona ...

i błagam nie pytaj mnie czy mam plik config.inc.php w folderze manager/includes ... :blink:

"Trying too hard to be secure"- to była konkluzja po tym jak Dean osobiście instalował etomite na moim koncie ( zmieniał chmody itp )

poblokowali coś z php i nie działa funkcja include albo z jakiś dziwacznych powodów nie może znaleźć patha do plików ....

Jak w końcu zupdejtują php to dam znać czy coś ruszyło.

#4 TomaszTopa

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 39 posts

Posted 06 February 2006 - 08:29 PM

include_path='.'

eee... to jest ciekawe...

Skoro Dead instalował, to nie mam watpliwosci co do poprawnosci Eto :) Strefa.pl znowu zaskakuje...

#5 herbi

Etomite Forum Newbie

• Member
  • 7 posts

Posted 07 February 2006 - 05:46 PM

Już działa ! :ph34r:

Pomógł "updejt" php z 4.2.2 do 4.3.2 ..... a przynajmniej tak mówią w Strefa.pl ( pewnie przy okazji coś odblokowali :) )

Bardzo się cieszę że strefa dała radę pociągnąć etomite..... uf .. kilkanaście wykupionych hostingów ... zabieram się do przerabiania moich stronek na etomite ..

pozdrawiam :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users